6 Redenen om wierook te gebruiken!

 goede redenen om wierook te gebruike

6 Redenen om wierook te gebruiken

Ik brand zelf dagelijks wierook, helaas is de wierook die ik vanuit Nepal had over laten komen op dit moment op. Heb jij altijd al een goede reden willen hebben om wierook te gebruiken? Er zijn zoveel redenen waarom jij wierook kunt branden, en deze 6 redenen om wierook te gebruiken, geven jou mogelijk wat extra excuses om iedere dag wierook van wierook te genieten.

1: Yoga en Meditatie

Wanneer je gaat beginnen met Yoga, of diep wilt gaan tijdens meditatie, juist dan wil jij geen giftige chemische stoffen inademen. Je kunt de wierook gebruiken waar jij je goed bij voelt, wanneer je niet weet welke jij het beste kunt gebruiken, kun je altijd zelf kijken wat jij het prettigst vindt. Sandelhout is een fijne wierook voor meditatie, het wordt al honderden jaren in kloosters en tempels gebrand.

2: Om tot rust te komen

Rust is iets wat wij allemaal nodig hebben, maar vaak niet genoeg nemen. Steek een lekkere wierook op, neem een goed boek en ontspan, neem wat tijd voor jezelf, gun jezelf deze rust.

3: Tijdens het schrijven van je dagboek

Wanneer je een dagboek bijhoudt, kun jij je zorgen van je afschrijven, een proces wat je doorloopt bijhouden, en achteraf terug zien. Als jij een dagboek bijhoudt, probeer dit eens met een voor jou fijne wierook, misschien kun je het zelfs combineren met andere redenen die hier genoemd worden.

Wierook gebruiken voor spiritualiteit

6 Redenen om wierook te gebruiken

4: Wierook voor herstel en ondersteuning

Onze hersenen koppelen geuren kunnen bepaalde emoties, herinneringen en gedachtes. Een geur kan dus bepaalde (onderliggende) processen triggeren. Zo is algemeen bekend dat lavendel op de meeste mensen een kalmerende en ontspannende werking heeft (tip).

5: Wierook gebruiken voor je spirituele proces

Historisch gezien wordt wierook al vele jaren gebruikt om de zintuigen te verhogen, en de geest tot rust te brengen. Wierook wordt dan ook al jaren gebruikt door religies en geloofsovertuigingen over de gehele wereld, om het spirituele proces te ondersteunen.

6: Een fijne toevoeging aan je routine

Juist door het extra stukje rust, ontspanning, herstel en ondersteuning, kan wierook een fijne toevoeging zijn aan je routine. Probeer het een tijd uit en zie wat het je brengt!

Je zou ook eens kunnen kijken hoe je zelf wierook maken kunt.