Deze wierookgeuren passen bij jouw sterrenbeeld

Deze wierookgeuren passen het beste bij jouw sterrenbeeld

Wierook heeft een belangrijke symbolische waarde in verschillende landen en culturen. In Japan wordt het branden van wierook als kunstvorm gezien en noemt men de gebruikers van wierook ‘luisteraars’. In het Boeddhisme wordt wierook bij diverse ceremoniën gebruikt en dient de wierook om een gunst af te dwingen bij heiligen.

sterrebeeldenWierook heeft ook raakvlakken met astrologie. Aan de twaalf westerse sterrenbeelden zijn zoals je waarschijnlijk wel weet diverse eigenschappen toegekend, en verschillende typen wierook passen hier goed bij.

Zodoende kun je de wierook van jouw sterrenbeeld branden omdat je één wilt zijn met de kruiden, harsen en oliën die aan jouw sterrenbeeld zijn verbonden. Of misschien ben je juist wel op zoek naar de eigenschappen van een ander sterrenbeeld. Wil je bijvoorbeeld meer onafhankelijkheid? Brand dan eens de wierook van de Waterman. Wil je meer leidinggevend vermogen? Dan is het branden van de wierook van de Leeuw een aanrader.

Hieronder staan de verschillende sterrenbeelden en de verschillende typen wierook die daaraan verbonden zijn.

Ram

Een Ram is geboren van 21 maart tot en met 20 april. Haar element is vuur en planeet is mars. Als je een Ram bent dan ben je een doorzetter en heb je een sterke eigen wil. Je bent impulsief, vurig en hebt een onvermoeibare wilskracht. Daarnaast ben je soms wat ongeduldig, direct en onstuimig.
De wierookgeur die het beste bij een Ram past is Mirrhe.

Stier

Een Stier is geboren van 21 april tot en met 21 mei. Haar element is aarde en planeet is Venus. Als je een Stier bent dan ben je geduldig, zorgzaam en trouw. Je bent een levensgenieter, bent praktisch en realistisch en een echte doorzetter. Bovendien ben je concreet in handelen en denken.
De wierookgeur die het beste bij een Stier passen zijn sandelhout en Black Love.

Tweeling

Een Tweeling is geboren van 21 mei tot en met 21 juni. Haar element is lucht en planeet is Mercurius. Als Tweeling ben je veelzijdig, nieuwsgierig en kun je goed relativeren. Je bent ook wispelturig, een flapuit en hebt rust en regelmaat nodig.
De wierookgeuren die het beste bij een Tweeling passen zijn kaneel en Francincense.

Kreeft

Een Kreeft is geboren van 21 juni tot 21 juli. Haar element is water en planeet is de maan. Als Kreeft ben je emotioneel, kwetsbaar, en van het type ‘stille wateren, diepe gronden’. Je bent een romanticus met onvoorwaardelijke liefde.
De wierookgeuren die het beste bij een Kreeft passen zijn kamfer en lavendel.

Leeuw

Een Leeuw is geboren van 21 juli tot en met 22 augustus. Haar element is vuur en planeet is de zon. Een Leeuw is koninklijk en expressief, heeft een grote levensvreugde en heeft veel ambitie. Daarnaast is een Leeuw zelfverzekerd, is een geboren leider en houdt van luxe.
De wierookgeuren die het beste bij een Leeuw passen zijn mirrhe en Black Magic.

Maagd

Een Maagd is geboren van 23 augustus tot 23 september. Haar element is aarde en planeet is Mercurius. Een Maagd is iemand die het kaf van het koren scheidt. Ze vertrouwt op haar instinct en wil geen risico’s lopen. Als Maagd kun je een beetje een pietje precies zijn, je bent perfectionistisch.
De wierookgeuren die het beste bij een Maagd passen zijn sandelhout, kaneel en roos.

Weegschaal

Een Weegschaal is geboren van 24 september tot 23 oktober. Haar element is lucht en planeet is Venus. Een Weegschaal heeft de eigenschappen evenwicht, harmonie en plezier. Ze geniet van de kleine dingen van het leven.
De wierookgeuren die het beste bij een Weegschaal passen zijn tijm, musk en saffraan.

Schorpioen

Een Schorpioen is geboren van 24 oktober tot 22 november. Haar element is water en planeet is Pluto. De eigenschappen van een Schorpioen zijn mystiek, geheimzinnigheid en diepte. Schorpioenen kunnen extreme gevoelens hebben en hebben een grote psychische kracht.
De wierookgeuren die het beste bij een Schorpioen passen zijn kamfer en kaneel.

Boogschutter

Een Boogschutter is geboren van 23 november tot 21 december. Haar element is vuur en planeet is Jupiter. Een Boogschutter is een dromer en streeft naar het hogere. Ze wil haar horizon verruimen en zoekt een antwoord op de grotere levensvragen.
De wierookgeuren die het beste bij een Boogschutter passen zijn nootmuskaat en shalimar.

Steenbok

Een Steenbok is geboren van 22 december tot en met 20 januari. Haar element is aarde en planeet Saturnus. De eigenschappen van een Steenbok zijn geduld en volharding. Ze zet denken om in daden en heeft veel discipline en een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
De wierookgeur die het beste bij een Steenbok past is opium.

Waterman

Een Waterman is geboren van 21 januari tot en met 18 februari. Haar element is lucht en planeet Uranus. De eigenschappen van een Waterman zijn onafhankelijkheid, gelijkheid en vrijheid. Een Waterman kan het oude gemakkelijk loslaten zodat er weer plaats is voor iets nieuws.
De wierookgeuren die het beste bij een Waterman passen zijn peperbes en sandelhout.

Vissen

Vissen zijn geboren van 19 februari tot en met 20 maart. Haar element is water en planeet is Neptunus. Iemand met het sterrenbeeld Vissen offert zichzelf gemakkelijk op. Ze geeft weinig om materiële zaken en is snel betrokken bij andermans problemen.
De wierookgeuren die het beste bij Vissen past zijn nootmuskaat en Rain.